Хотел Лещен, с. Лещен

ЛЕЩЕН е дух, който може да се види и докосне. Дух столетен, но жив и истински, създаден от майсторството на възрожденските дюлгери. Те издигнали стотици къщи от камъни, дърво и пръст. Направили го в характерния ковачевски стил, който не оставя равнодушен нито един съвременен посетител на селото. Именно къщичките първи ще ви удивят в Лещен – малки, спретнати, сякаш плъзнали из баирите... Ще ахнете колко прецизно дюлгерите са подредили каменните плочи, служещи за покриви. Надали ще видите другаде такива покриви. Тесните калдъръмени улички ще разгласяват стъпките ви и това единствено ще нарушава безкрайната тишина. Но в тази тишина ще чуете един потомък на смелите и будни възрожденци. Ще чуете себе си.


Заповядайте в Хотел Лещен, който е разположен на южния склон на Родопа планина в село Лещен, предлагайки уникална панорама към река Места и Родопите.

Изключително приятна за туристите е разходката по тесните улички в селото, покрити с калдъръм. В близост до Лещен се намира село Ковачевица, което също е обявено за резерват заради архитектурата на къщите си. В близост са още село Долен, Рибново, както и балнеологичният курорт Огняново, известно с минералните си води.

омплексът работи целогодишно и разполага с 13 двойни стаи, 3 апартамента и 2 студия, разположени в две сгради (няма топла връзка между сградите). Студията не разполагат с тераси! Във всички двойни стаи има възможност за настаняване на трети човек, на допълнително легло и на пети човек в два от апартаментите. Ресторант с 60 места, предлагащ уникалните вина на един от най - старите винзаводи у нас, винзавод Асеновград. Вкусни ястия приготвени от био продукти и по старите рецепти на баба. На разположение на всеки гост е лоби бар, конферентна зала, паркинг.

0%

Нощувка, закуска и вечеря + БАСЕЙН, топло джакузи и релакс център в Хотел Лещен, с. Лещен

0
Цена:49.00лв49.00лв ПРЕГЛЕДАЙ
12.09.2018 - 31.10.2018
В момента има активни оферти за този обект